Tekst

Kunstadvies

Wilt u advies over beeldende kunst in de openbare ruimte? De adviseur kunstzaken geeft adviezen over autonome en in opdracht gemaakte beeldende kunst in de openbare ruimte van alle gebouwen en dislocaties die onder de verantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC vallen.

Een ieder met vragen hierover is van harte welkom om contact op te nemen.

 

kunstkoopregeling bij renovatie

Voor renovaties met meer dan 1 miljoen euro aan bouwkosten geldt een percentage regeling van een 0,5% van de bouwkosten met een minimum van K 30 t.b.v. beeldende kunst te reserveren door de projectmanager van het bouwproject van de Service Organisatie / huisvesting: de PKE-regeling (Percentage Kunst Erasmus MC)  te besteden in overleg met de kunstcommissie.

 

overige wensen

Er is een bescheiden aantal werken beschikbaar via kunstzaken. Daaruit kan een keuze gemaakt worden door afdelingen voor de openbare ruimte.

Overige wensen voor beeldende kunst op afdelingen dienen voorafgaande aan besluitvorming te worden voorgelegd aan het dagelijks bestuur van de kunstcommissie, de kosten komen t.l.v. de afdeling. Voor alle aankopen geldt dat zij dienen te voldoen aan de richtlijnen als omschreven in het protocol voor afdelingen.

Het DB van de kunstcommissie komt elke 2 weken bijeen. De kunstcommissie komt 4 keer per jaar bijeen. De kunstcommissie adviseert de Raad van Bestuur over beeldende kunst. Neem contact op met Lydia Bogtstra bij kunstzaken.

In samenwerking met de RvB en BOR zijn afspraken gemaakt over de ruimten waar de kunstcommissie beeldende kunst plaatst (zie reglement voor de demarcatie). De prioriteit van de kunstcommissie ligt bij grote openbare ruimten waar veel patienten, en bezoekers komen, zoals entreehallen, doorgaande looproutes, poliwachtruimten.

 

Documentatie:

Naam Omvang Versie Modificatie datum
Kunstcommissie Erasmus Mc Beleidsplan 2010 2013 413,48 KB 20110331 29 April 2015
Kunstcommissie Erasmus Mc Reglement 164,52 KB 2011 29 April 2015
Protocol Voor Afdelingen Kunstcommissie Erasmus Mc 221,90 KB 20112105 29 April 2015
Hier bent u: Root | Leech protection: OFF | Er zijn 0 folders en 3 bestanden.