Tekst

Reusch | Axel

[tab:Werk]


[tab:Overzicht]

De  werken van Axel Reusch kunnen geschilderde objecten worden genoemd. Het zijn ‘profane’ objecten uit het alledaagse leven die de inspiratiebron vormen van de schilder. De selectie geschiedt intuitief en fragmentarisch. De geschilderde resultaten daarvan – de objecten refereren aan abstracte kunst als het gaat om hun vorm en ruimtelijke associatie, maar ook naar kunst die zij representeert. Hetgeen wordt gerepresenteerd, wordt tot een minimum gereduceerd en heeft het effect van illusie.

Kleur speelt daarbij een belangrijke rol evenals de gelaagde opbouw van de verf. Licht, schaduw, ruimte ontstaan vanuit het kijken naar het alledaagse object dat wordt gerepresenteerd. De abstractie ontstaat dus niet vanuit een abstracte benadering van de compositie. Maar verwijst naar formele (vorm) karakteristieken van de gekozen objecten.

De keuze van de drager –  MDF, glas of aluminium – zijn integraal onderdeel van het schilderij vanwege de mate waarin kleur ontstaat of wegblijft of de driedimensionaliteit van de drager zelf. Het werk gaat over kijken naar de textuur van objecten in de werkelijkheid. Het laat ons waarnemen. Het spiegelen van de beschouwer in het glanzende oppervlak maakt daar deel van uit. Kijken naar de omgeving, textuur waarnemen en kijken naar je zelf.
[tab:Biografie]

woont en werkt in Rotterdam

MK galerie (tot juni 2011)
[tab:Website kunstenaar]

http://www.axelreusch.nl/
[tab:END]